Duurzaam ondernemen:

 

Hier volgt een bespreking van enkele pijlers van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar Gruut reeds voor staat.

 

1. Geen armoede: Brouwerij Gruut helpt mee aan armoedebestrijding in Afrika. In verschillende bieren wordt ‘sorghum’ gebruikt, dit is een product die ontgonnen wordt in Afrika. Wij betalen hiervoor een juiste prijs en helpen hierdoor de derde wereld.

 

2. Goede gezondheid en welzijn: Annick, CEO van Gruut, zorgt er voor dat alle werknemers zich ten allen tijde goed voelen op het werk. Bij problemen staat zij altijd klaar om te luisteren en te helpen.

 

3. Gendergelijkheid: Bij brouwerij Gruut is er geen enkel verschil tussen man of vrouw. Iedereen wordt hetzelfde behandelt, zoals het hoort.

 

4. Schoon water en sanitair: Iedereen heeft toegang tot drinkbaar water op het werk en ook de toegang voor sanitair is voor iedereen toegankelijk. Er is zowel mannen-, vrouwen- als een gehandicapten toilet aanwezig.

 

5. Betaalbare en duurzame energie: Op het dak van brouwerij Gruut liggen tal van zonnepanelen. Gruut gebruikt dus duurzame en hernieuwbare energie.

 

6. Waardig werk en economische groei: Bij brouwerij Gruut zal er nooit van iemand gevraagd worden om mensonwaardig werk te doen. Ook streven wij om constant te groeien als onderneming, dit doen we steeds op een duurzame manier. Het milieu en het welzijn van ons personeel houden we bij iedere actie in het achterhoofd.

 

7. Industrie, innovatie en infrastructuur: Brouwerij Gruut is een voorloper op het gebied van innovatie in de biermarkt. Wij produceren niet met hop, maar met een speciale kruidencombinatie. Hierdoor onderscheiden wij ons van andere bierproducenten.

 

8. Ongelijkheid verminderen: Door onze aankoop van sorghum in Afrika, helpen wij onrechtstreeks om de ongelijkheid tussen rijk en arm te verminderen.

 

9. Duurzame steden en gemeenschappen: De productie bij brouwerij Gruut is compleet veilig voor personeel en de omgeving. Wij proberen om als onderneming ook duurzaam te zijn en al ons afval te recycleren.

 

10. Verantwoorde consumptie en productie: Bij brouwerij Gruut hebben wij geen last van voedsel die wordt weggegooid. Wij bieden wel de kans aan onze klanten om hier te eten, maar dit is op voorhand op bestelling. Hierdoor hebben wij porties per persoon en moeten wij dus amper voedsel weggooien. Wij proberen ook om alles wat we kunnen, te recycleren.

 

11. Vrede, justitie en sterke publieke diensten: Klanten met klachten kunnen altijd terecht op onze website. Deze klacht wordt dan behandelt en de persoon in kwestie wordt dan gecontacteerd om het probleem op te lossen. Klachten van ons personeel proberen wij ook om intern te behandelen en zo goed mogelijk op te lossen.

 

Conclusie: Met 11 van de 17 pijlers waar wij reeds rekening mee houden, is brouwerij Gruut dus heel goed op weg om een perfect duurzame onderneming te worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets dat wij al vanaf de opstart van de brouwerij hoog in het vaandel dragen.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop